Nieuws

 

21 mei 2019

UPDATE

De voorbereidingen voor het nieuwe plan Wantijhof Dordrecht zijn in volle gang. Aan de architectuur en plattegronden van de (woon-werk)woningen wordt hard gewerkt. 
Het ontwikkelen van een dergelijk omvangrijk plan kost best wat voorbereidingstijd. Via onze verschillende kanalen houden wij u op de hoogte.

Update website

We hebben weer nieuwe informatie toegevoegd op de website. U kunt nu via de interactieve kaart de schetsplattegronden en de kenmerken per bouwnummer bekijken.

Bouwbord

In de buurt van het plangebied aan de Lijnbaan is een bouwbord geplaatst. Zo wordt steeds meer zichtbaar dat de planvorming concreter wordt! 

Verkoop

Zoals de planning er nu uitziet, starten wij over enkele weken de ‘pre-sale’ van de 36 appartementen Wantijhof. De puzzel is bijna gelegd van hoe wij deze mooie plek aan het water en op loopafstand van het historisch centrum gaan invullen.
 
De pre-sale houdt in dat nog niet alle verkoopinformatie geheel beschikbaar is, maar wel dat wij op dat moment reeds via de website de zo goed als definitieve plattegronden en gevelimpressies met u kunnen delen. 
Zodoende kunt u zich al een mening vormen over de woning van uw voorkeur. Wij geven daarbij een bandbreedte aan van de verkoopprijzen, omdat wij op dat moment parallel nog de laatste details van de woningen uitwerken.
Als ‘early bird’ kunt u zich tijdens de pre-sale inschrijven op de woning(en) van uw voorkeur. Deze voor-inschrijving geeft u de mogelijkheid om als een van de eersten een optie te nemen zodra de verkoop officieel is gestart voor het grote publiek.

Altijd op de hoogte van nieuwe informatie

Wanneer u bent aangemeld voor de nieuwsbrief, ontvangt u van ons een e-mail waarin u op de hoogte wordt gehouden van nieuwe informatie zodra deze beschikbaar is. Ook de pre-sale en officiële start verkoop wordt via een nieuwsbrief aangekondigd. Wij berichten u alleen als er iets nieuws te melden is, dus het kan zijn dat het soms wat langer stil is.


4 april 2019

UPDATE & PLANNING

Stand van zaken

Momenteel wordt door de projectbetrokkenen Nederlandse Bouw Unie, Architectuurstudio AAAN en AVS Enigineering achter de schermen hard gewerkt aan de verdere verfijning en de technische uitwerking van het schetsontwerp waarmee eind 2018 de marktselectieprocedure van Stadwerven Energievlek J werd gewonnen. 

Waar staan we nu en wat kunt u van ons verwachten?
Deze week is de tussenstand van onze plannen aan de gemeente aangeboden zodat getoetst kan worden of de verdere uitwerking van het ontwerp past binnen het bestemmingsplan. In aansluiting hierop wordt het plan ook beoordeeld door welstand. Na het zogenoemde vooroverleg en de goedkeuring van welstand verwachten wij dat de omgevingsvergunning begin mei aangevraagd kan worden. Deze omgevingsvergunning is nodig om te mogen bouwen.

Planning start verkoop
Zodra we groen licht van de gemeente krijgen zullen wij naar verwachting in mei starten met de pre-sale van het project, waarbij het voor u als geïnteresseerde mogelijk wordt om zich via www.wantijhof.nl in te schrijven als ‘early bird’. Als early bird wordt u in de gelegenheid gesteld om een voorselectie kenbaar te maken van de woning(en) waar uw voorkeur naar uitgaat! U komt dan als een van de eersten in aanmerkingen voor deze woning als de verkoopstukken compleet beschikbaar zijn en de verkoop daadwerkelijk is gestart. Wij brengen u via dit mailadres direct op de hoogte als de datum definitief wordt.

Ondertussen gaan wij met volle energie door met de uitwerking van het project. In aanloop naar de start van de verkoop zal de website regelmatig met nieuwe informatie gevuld worden zodra deze beschikbaar is. U ontvangt van ons een e-mail als er is nieuws is geplaatst, dus houdt uw inbox in de gaten! Volg ons daarnaast ook op Facebook. Zo blijft u op de hoogte.


19 december 2018 

Persbericht Wantijhof Dordrecht 

Aanzicht Wantijhof vanaf het Wantij

Aanzicht Wantijhof vanaf het Wantij

Impressie van het binnenhof

Impressie van het binnenhof

Impressie van Lijnbaan

Impressie van Lijnbaan

Nederlandse Bouw Unie (NBU) heeft de marktselectieprocedure Energievlek J in Dordrecht gewonnen. Het plan, dat Wantijhof gaat heten, biedt ruimte aan 36 wooneenheden, variërend in woonoppervlakte van ca. 70 tot 160 m2 met royale terrassen. Het ontwerp is in handen van architectenbureau Studio AAAN uit Rotterdam, een bureau met een modern handschrift en strakke detaillering. 

Wonen aan het water, dichtbij de historische binnenstad 
Wantijhof ligt aan het Energieplein, tussen het Energiehuis en de uitmonding van het Wantij op de Beneden Merwede. Een schakel tussen het historische stadscentrum met theater, winkels en restaurants op loopafstand, met zicht op het water en uitkijk op de nieuwe wijk Stadswerven. Wantijhof wordt een stoer en statig stadsblok met een eigen ‘smoel’ en een groen hart, waarbij een betekenisvolle plek aan de stad wordt toegevoegd om te wonen, te ontmoeten en te werken op een duurzame wijze. 

Stads wonen over 1 of 2 verdiepingen 
De 36 woningen van Wantijhof worden uitgevoerd in verschillende woningtypen, over 1 of 2 verdiepingen. Beneden-bovenwoningen, woon-werkwoningen en appartementen zorgen voor een divers aanbod voor een divers publiek. Singels, jonge stelletjes, kleine gezinnen, actieve 50+’ers waarvan de kinderen uit huis zijn of ondernemers die aan huis willen werken. Wantijhof biedt voor ieder wat wils. Grote raampartijen aan het water en zonnige terrassen geven iedere woning een eigen kwaliteit. De verbinding wordt gemaakt door het hoogwaardig ontworpen binnenhof waar de daktuinen en balkons op zijn georiënteerd. De auto’s parkeren op maaiveld, onder de daktuinen, en zijn daarmee aan het zicht onttrokken. 

Duurzaam maakt toekomstbestendig 
Duurzaamheid is een belangrijk thema op stedenbouwkundig en bouwkundig niveau. Naast dat de woningen gasloos worden uitgevoerd presteert Wantijhof beter dan het huidige bouwbesluit: wij gaan voor EPC = 0,0! Dit wordt bereikt door onder andere een verhoogde isolatiewaarde, zonnepanelen en stadsverwarming als energievoorziening. Optimale zonoriëntatie, hergebruik van materialen en een flexibele indeling van de woningen dragen daarnaast bij aan de duurzaamheid van de woningen. 

Planning nieuwbouw 
De woningen worden technisch uitgewerkt waarna de omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Wij koersen op start verkoop medio 2019 en starten met de bouw in het 4e kwartaal van 2019. 

NBU
Nederlandse Bouw Unie heeft ruim 50 jaar ervaring met binnenstedelijke woningbouwprojecten in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Wij zijn een zelfstandig middelgroot bedrijf waarbij koperstevredenheid hoog in het vaandel staat. Zie hiervoor www.bouwnu.nl