Wantijhof
 

Wantijhof Dordrecht

Met trots presenteert Nederlandse Bouw Unie de geplande ontwikkeling Wantijhof Dordrecht. Een bijzondere toevoeging aan een even bijzondere locatie. Met het Wantij aan de ene zijde en het bruisende Energiehuis aan de andere zijde. Daartussen vormt een stoer en eigentijds bouwblok, vormgegeven met historische Dordtse kenmerken in een modern jasje, de schakel tussen het historische stadscentrum en de Stadswerven. 

Binnen Wantijhof is ruimte voor 36 woningen met een woonoppervlakte tussen de ca. 80m² en 160m². Door de grote diversiteit in woningtypen biedt het plan voor ieder wat wils. Gezinnen, ondernemers, empty nesters en senioren leven en werken samen rond een groene stadskamer. De verscholen gezamenlijke binnentuin en de aaneenschakeling van zonnige buitenruimten en galerijen verbindt de bewoners, wat zorgt voor sociale cohesie en een duurzame omgeving. Iets wat steeds schaarser lijkt te worden in onze huidige samenleving.


Facebook

Like de Facebookpagina van Wantijhof en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

 

Vragen? Wij staan voor u klaar!

Heeft u vragen over Wantijhof? Neem gerust contact op met de makelaars.

Let op: inschrijven kan alleen via deze website.


waltmann new PMS.jpg

Waltmann Makelaars

Mark Klein

T: 06 21 26 67 81 | 078-613 43 11

E: m.klein@waltmann.com

 

Ooms Makelaars

Salomé Schaap

T: 06 13 01 64 29 | 078 – 614 43 33

E: s.schaap@ooms.com

 

 

Het plan

 Wantijhof voorziet in 36 koopappartementen, bestaande uit 14 verschillende woningtypes, waardoor bijna elke woning uniek is!

De brede beukmaat van het gebouw maakt het mogelijk om de appartementen verschillend in te delen. Variërend van doorzon (wonen en koken van voor- tot achtergevel) of juist met een woonkamer over de volle breedte van de straatgevel. De maisonnette-appartementen, met én een ruimte op de begane grond én een volledige woonlaag op de eerste verdieping, zijn bij uitstek geschikt voor het combineren van wonen en werken. Kantoor aan huis of bijvoorbeeld een salon. Maar deze ruimte leent zich ook goed voor een zit-/ hobbykamer, grote woonkeuken of extra slaapkamer/ studio. De mogelijkheden zijn, zeker bij de 6 maisonnette-appartementen aan het Wantij met hun extra hoge verdiepingshoogte, ongekend. 

Alle appartementen worden voorzien van royale buitenruimtes. Op de verdiepingen in de vorm van zonnige balkons en de maisonnette-appartementen krijgen ruime terrassen op het tuindek dat grenst aan het wonen op de eerste verdieping. Het tuindek krijgt daarmee een deels privé en deels openbaar karakter en maakt, samen met de prachtige groene binnentuin op de begane grond (maaiveld), onderdeel uit van het afsluitbare hof. Het hof vormt daarmee een gezamenlijke tuinkamer voor de bewoners en hun bezoekers waar ruimte is voor ontmoeting en ontspanning. 


Onder de appartementen en het tuindek is op de begane grond (maaiveld) een stallingsgarage voorzien met daarin voor elk appartement tenminste één parkeerplaats. De maisonnette-appartementen zijn daarnaast voorzien van een tweede parkeerplaats door middel van extra parkeerplaats of ingenieuze autolift. 

 
Schermafbeelding 2018-12-14 om 10.51.48kopie.jpg

Locatie

Het hof zal ontstaan op de locatie gelegen aan het Energieplein tussen het Energiehuis en het Wantij. Gelegen tegen het historische stadscentrum van Dordrecht, maar ook te midden van, en met zicht op de kwalitatieve en duurzame stadsvernieuwing Stadswerven en het voorgelegen water. De locatie vormt de schakel tussen de nieuwe ontwikkelingen in Dordrecht en de bestaande stedelijke structuur. Het is een gebied met een veelzijdig karakter, waar men kan genieten van het contact met het water, hoogwaardige culturele en commerciële voorzieningen, en dat met de prachtige binnenstad van Dordrecht op loopafstand.

 
 
Situatie.jpg

 

Planning

Eind 2019: start bouw

 Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling rondom het Wantijhof?

Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief via onderstaand aanmeldformulier.

 
Schermafbeelding 2018-12-14 om 10.54.42.png

 

aanmelden nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in, dan ontvangt u bericht zodra er nieuws is.

Wij werken in overeenstemming met de vigerende wetgeving c.q. de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De door u ingevulde gegevens worden door ons ontvangen, verwerkt en (aan derden) verstrekt in het kader van, en gedurende de looptijd van, de verkoopprocedure van het project waarvoor u zich aanmeldt. Behalve met de bij het verkoopproces betrokken interne medewerkers van NBU worden uw gegevens uitsluitend gedeeld met de bij het project betrokken makelaars. *